alt src=http://www.gyertyanosgergely.hu/images/stories/icons/naptar_nagy.gif


2012. augusztus 27.

A németországi Potsdamban megrendezett meghívásos Kanalsprint verseny különös hangulatával, és ezúttal több nemzetközi sprinter részvételével zajlott a város sétálóutcájátol csupán egy sarokra. A speciális pályán zajló küzdelmek igazi különlegességnek számítanak a sportágban, a párosával lebonyolított futamok lezárultával Gyertyános Gergely kajak egyesben az ötödik helyen, míg párosban a második helyen végzett.

további információ a verseny hivatalos honlapján elérhető: http://www.kanalsprint-potsdam.de/


2012. augusztus 19.

Gyertyános Gergelynek a Felnőtt síkvizi országos bajnoksággal véget ért a 2012-es magyar versenyszezon. Ezúttal a K-1 200m-es versenyszámban bromzérmet sikerült szereznie.

A következő hétvégén kerül megrendezésre (augusztus 27-én) Potsdamban 8. alkalommal a Kanalsprint elnevezésű pénzdíjas sprint verseny, melyen ezúttal kajak egyesben, és párosban is rajthoz áll Gyertyános Gergely és Molnár Péter.


2012. július 4.

A mai nappal lezárult a válogatás a nyári olimpiai játékokra K-1 200m-en is. A 200m-en megszokott izgalmas versenyen, kiélezett csatában Gyertyános Gergely remek teljesítménnyel (az olimpiai válogatás értelmében) másodikként ért célba.

Az olimpiai szabályzat értelmében, a síkvizi kajak-kenu sportágban versenyszámonként és nemzetenként mindössze egy sportoló képviselheti hazáját Londonban. A válogatási elveknek megfelelően kizárólag a győztes egység állhat rajthoz a nyári játékokon.


2012. május 20.

A május 20-án, az I. Olimpiai válogató versenyen ismét megrendezésre került a férfi kajak egyes 200m-es versenyszám, ám ezúttal is kizárólag "tájékoztató" jelleggel.

Gyertyános Gergely rendkívül kiélezett csatában, hihetetlenül szoros befutó után a harmadik helyet szerezte meg, mindössze öt századmásodperces hátránnyal a győztes hajó mögött.

Ebben a versenyszámban az első válogató verseny az olimpiára június 15-17. között kerül megrendezésre.


2012. május 5-6.

A hétvégén megtartott szegedi tájékoztató és pótkvalifikációs válogató versenyen Gyertyános Gergely a K-1 200m-es versenyszámban 2. helyezést ért el.


2012. május 5-6.

Május első hétvégéjén indul az idei szezon! Az első versenynek Szeged városa ad otthont.       További információ: www.kajakkenusport.hu2012. február 27.

Megkezdődött a "tavaszi" válogatott edzőtábor, a helyszín ezúttal: Sevilla.

Kitűnő időjárás és remek körülmények biztosítják a feltételeket a kemény munkához, mely március közepéig tart a spanyol városban.


2012. február

Utolsó szakaszához ért a "téli" alapozás, ami már csak 3 hétig tart.

Néhány fénykép itt látható a felkészülés ezen szakaszáról.


2011. október

Egy hónap pihenő után október elején megkezdődött a felkészülés a 2012-es szezonra melynek fő célja a Londoni Olimpia, ahol a  kitűzött cél a K-1 200m-es számban való részvétel. Az edzések helyszíne jelenleg a budapesti Gubacsi-hídnál, ahol ameddig az időjárás engedi vízi alapozás zajlik.


2011. augusztusSzenzációs hangulat és hatalmas küzdelmek jellemezték a Red Bull Vízisprint 100 méteres viadalát. Gyertyános Gergely kajak egyes versenyszámban harmadik, míg vegyes-párosban második helyezést ért el Shinobu Kitamoto japán lány partnereként. 
2011. augusztusA Red Bull Vízisprint versenyzői "bemelegítésként" egy közös wakeboard edzésen vettek részt.

videó itt látható: http://www.redbull.hu/cs/Satellite/hu_HU/Video/Wakeboardos-warm-up-a-Red-Bull-V%C3%ADzisprintre-021243074702797

  
2011. augusztusAugusztus 27-én a Városligeti tavon kerül megrendezésre a Red Bull Vízisprint ultra rövidtávú meghívásos sprint verseny. A táv 100m, érdekesség hogy "gála" versenyszámként szerepel vegyes páros, melynek sorsolása a helyszínen történik.

bővebb információ: www.redbull.hu
2011. augusztus


A nagysikerű szegedi világbajnokságon Gyertyános Gergely a 200 méteres váltó tagjaként 8. helyezést ért el. A váltó tagjai: Gyertyános Gergely, Kadler Viktor, Dudás Miklós, Tótka Sándor.

2011. július


Storcz Botond felnőtt szövetségi kapitány hivatalosan is bejelentette a világbajnokságra utazó magyar csapat névsorát.
Gyertyános Gergely a 4x200m váltó tagjaként szerepel majd Szegeden.
A világbajnokság 2011.08.17 - 2011.08.21 között kerül megrendezésre.
Bővebb információk a világbajnokságról (hírek, eredmények, fényképek):


www.szeged2011.hu 
2011. március

Betegség és sérülés nélkül, tökéletes ütemben halad a felkészülés a portugáliai Coimbra városában. Látogatást tett a csapatnál Storcz Botond felnőtt szövetségi kapitány, aki két napot töltött a városban és megtekintette az edzéseket.

Fényképek az edzőtáborról a fotóalbumban (itt) láthatók.2011. február

A következő 8 hétben Portugália lesz a helyszíne a tavaszi melegvízi edzőtábornak.

Két városban (Mértola & Coimbra), egy kenus illetve kajakos csoporttal kiegészülve zajlanak majd az edzések.


2010. október

Ebben a hónapban kezdetét veszi a felkészülés a 2011-ben megrendezésre kerülő szegedi világbajnokságra. 
Edzőváltás után egy új csapattal indul a téli alapozó időszak Budapesten, ami egészen február közepéig tart.


2010. augusztus 02.

Gyertyános Gergelyt a válogató versenyeken elért eredményei alapján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség két számban nevezi az Egyetemi Világbajnokságra.
Az olimpiai számként debütáló K-1 200 méteren, valamint a (Felnőtt Világbajnokságon már megszűntetett de máig a leglátványosabb kajakos versenyszámként számon tartott) K-4 200 méteren

A Világbajnokság augusztus 27-29. között kerül megerendezésre Poznanban. A versenyről további információk: http://www.fisucanoesprint2010.poznan.pl/

2010. július 27.

Storcz Botond felnőtt szövetségi kapitány kijelölte a világbajnokságra utazó magyar válogatott csapat névsorát. A válogató versenyek eredményei alapján Gyertyános Gergely a 4x200 méteres Váltó tagjaként indul Poznanban a Felnőtt Világbajnokságon.
A váltó további tagjai: Boros Gergely- Dudás Miklós- Molnár Péter
A világbajnokságról további információ: 
 http://kayak2010.com/
2010. július 25.

Az Országos Bajnokság keretein belül megrendezésre került "Séra Miklós" Emlékfutamon K-4 200 méteren a győztes egység: Gyertyános Gergely- Boros Gergely- Sík Márton- Gyökös Lajos
2010. május 28.

A horvátországi Zágrábban rendezett "Matija Ljubek" emlékversenyen aranyérmet szerzett Gyertyános Gergely K-1 200 méteren. Fényképek az eseményről a fotóalbumban láthatók.
A felkészülési programba beiktatott vesreny után a szegedi edzőtáborban folytatódnak az edzések.

2010. május 15.

Az év első hazai versenyén, a Szolnokon rendezett rangsoroló versenyen, az immár olimpiai számként szereplő K-1 200 méteren Gyertyános Gergely harmadik helyezést ért el. A "felkészülési" verseny után egy hosszabb 6 hetes blokk következik, amit május végén egy horvátországi emlékverseny tesz színesebbé.
2010. március 3.

A portugáliai edzőtábor a végéhez közelít, a hét végén lezárul az első három hetes szakasz. A körülmények tökéletesek voltak, még akkor is ha a szokottnál kicsit esősebb időszak uralta az időjárást.
A helyi kajak-kenu klub (Club Náutico de Mértola) segítségével lehetővé tett tökéletes felkészülés a jövő héten Sevilla-ban, a három hetes központi válogatott edzőtáborban folytatódik.

A portugáliai táborról fényképek a Fotóalbumban láthatók.
2010. február 15.

Véget ért a "téli alapozó" szakasza a felkészülésnek! Az úszó, futó és konditermi munkát felváltja a kajakban történő alapozás. A magyarországi "hűvös" időjárás miatt melegvízi edzőtáborban folytatódik a munka.

Február 16-tól a portugáliai Mertola-ban három héten keresztül tart a tavaszi alapozás.
2009. szeptember 13.
Lezajlott a német-magyar csúcstalálkozó a kajak-kenu "Monaco"-jában, Potsdamban.
Fantasztikus hangulat és verőfényes napsütés közepette Gyertyános Gergely a legeredményesebb férfi kajakosként, a döntőben 2. helyet ért el a világklasszis Ronald Rauhe mögött.

Az eseményről készült képes beszámoló a Fotóalbumban található.
2009. szeptember 12.

Kanalsprint Potsdam (Németország) "utcai" sprintverseny a német válogatott ellen.
Bővebb információ: http://www.kanalsprint-potsdam.de/ 
http://www.youtube.com/watch?v=k5oG_QKzfPI

2009. augusztus 13-16.
Világbajnokság Kanadában.
Bővebb információ: www.canoe09.ca